Ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem jabłkowo-bananowym.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Ciasteczka z ciasta francuskiego z nadzieniem jabłkowo-bananowym. Masz ochotę na szybką przekąskę na słodko. Delikatne ciasteczka z ciasta francuskiego to coś smacznego i szybkiego w przyrządzeniu. Delikatne, kruche a w środku bardzo pyszne nadzienie jabłkowo bananowe, pyszności. Takie mini ciastka śmiało można zapakować dziecku do szkoły lub wziąć z sobą do pracy. Gdy nas najdzie ochota mamy pod ręką wspaniały domowy wypiek. Dzieci będą się nimi zajadać a przy okazji dostarczą sobie witaminek, które znajdują się w nadzieniu jabłkowo bananowym.
Składniki jakich potrzebujemy:
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 2 banany
– 2 jabłka
– 1 łyżeczka cynamonu
Banany rozgniatamy widelcem, jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach, mieszamy oba owoce i dodajemy cynamon.
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty niezbyt małe w środek wkładamy farsz bananowo-jabłkowy, następnie rogi kwadratu łączymy ze sobą na środku i gotowe. Tak uformowane ciasteczka układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 150°C.
Ciasteczka robi się bardzo szybko i są smaczne.
SMACZNE CIASTECZKA JABŁKOWO BANANOWE!