Czekoladowe ciasteczka z płatkami kukurydzianymi.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Czekoladowe ciasteczka z płatkami kukurydzianymi. Ciastka z płatków kukurydzianych i czekolady są chrupiące, mega czekoladowe i bardzo łatwe do zrobienia! Potrzebujesz około 20 minut, aby zrobić pyszną porcję tych wyjątkowych ciasteczek, bez pieczenia, które są u mnie bardzo lubiane. Te ciastka stanowią pyszna przekąskę do szkoły czy pracy i są idealnym dodatkiem do kawy bądź herbaty. Ciastka bez pieczenia są moim ulubionym przepisem, ponieważ są szybkie w przygotowaniu, a przepis jest bardzo prosty. Są zrobione tylko z trzech składników, które są łatwo dostępne w sklepie. Zrób dużą porcję tych czekoladowych ciastek, one naprawdę szybko znikają.
Przybliżone kalorie to 186 kcal.
Gorzka czekolada ma wykwintny, cierpki smak i wspaniale wpływa na poprawę naszego humoru. Ten charakterystyczny posmak czekolada zawdzięcza wysokiej zawartości kakao. Gorzka czekolada pomaga w myśleniu. Dodaje energii, zapobiega zakrzepom i miażdżycy. Filtruje nerki, łagodzi kaszel oraz wzmacnia nasze serce. Składniki jakie znajdziemy w gorzkiej czekoladzie: niacyna – dzięki niej uwalniana jest energia zawarta w pokarmie, flawonoidy – podnosi odporność naszego organizmu i reguluje skurcze mięśni, teobromina – działa jak środek moczopędny, pobudza organizm, fenyloetyloamina -są to endorfiny, poprawiają nasz nastrój. węglowodany – dostarczają nam energię, magnez – niski poziom magnezu powoduje szybsze męczenie się naszego organizmu. Żelazo – wspomaga produkcję czerwonych krwinek.
Składniki jakie są potrzebne:
– 200 g płatków kukurydzianych
– 200 g gorzkiej czekolady do wypieków
– 50 g masła
Przygotuj formę do babeczek, w środek umieść papilotki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj pokrojone na kawałki masło. Mieszaj do połączenia się składników.
Płatki kukurydziane wsyp do miski.
Ciepłą czekoladą zalej płatki kukurydziane. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj, aż wszystkie płatki pokryją się czekoladą.
Za pomocą łyżki umieść czekoladowe płatki kukurydziane w foremce na muffinki, delikatnie je dociskając, aby się upewnić, że zwarte ze sobą.
Wstaw do lodówki by czekolada całkowicie zastygła i stwardniała, zajmie to około godziny.
Ciasteczka wykonane tylko z trzech składników, te kukurydziane ciasteczka są dokładnie tym czego potrzebujesz gdy masz ochotę na coś słodkiego i chrupiącego jednocześnie. Po prostu uwielbiam to połączenie płatków i czekolady. Intensywny smak gorzkiej czekolady i super chrupiące płatki kukurydziane. To jest połączenie idealne. Jeśli lubisz chrupać, wzmocnij swoją chrupiącą grę dzięki tym czekoladowym ciasteczkom z płatkami kukurydzianymi. Jest to dodatkowa chrupiąca uczta. Idealny poczęstunek dla dorosłych i dla dzieci. To nie są przeciętne czekoladowe ciasteczka – te ciastka z płatków kukurydzianych z roztopioną czekoladą stanowią idealny dodatek do pudełka na lunch! Gdy moje dzieci mają ochotę na coś słodkiego, często sięgam po ten przepis. Polecam serdecznie.