Fit pączki z makiem.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Fit pączki z makiem. Te pączki z makiem są bardzo smaczne i idealnie nadają się jako lekka i słodka przekąska. Są pieczone na małej ilości oleju i wykonane z mąki orkiszowej oraz mleka owsianego. Mini pączki są lekkie i puszyste, wypełnione cudownymi nasionami maku. Pyszny, idealnie słodki pączek. Fit pączki wykonasz w mniej niż 20 minut, jest to przepis idealny dla osób zabieganych. Teraz możesz się cieszyć pysznymi pączkami przez cały rok.
Post sponsorowany.
A multigrill polecam z całego serca , jeśli chcesz zainwestować w zdrowie to to urządzenie JEST TYM CZEGO POTRZEBUJESZ! Kupisz je tutaj
Śniadanie, obiady, desery, przekąski, kolacje wykonasz w wielofunkcyjnym multigrillu. Sprzęt na lata i jest to opłacalna inwestycja.
Zniżka na -10% z kodem ZDROWYSTYLJOANNY
Mak jest wspaniałym dodatkiem do ciast, deserów, ale także produkuje się z niego leki uspokajające. Mak jest źródłem cennych wartości odżywczych. Mak powinny jeść osoby cierpiące na osteoporozę. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Wspomaga pracę serca i zapobiega zmianom miażdżycowym. Wzmacnia odporność organizmu. Wskazany jest dla osób, które borykają się z zaparciami. Bardzo dobrze działa na wygląd skóry, włosów i paznokci. Wspomaga układ nerwowy. Witaminy jakie znajdziemy w maku to: A, B1, B2, B5, B6, B9, C, D, E, kwas foliowy. Składniki mineralne jakie znajdziemy w maku to: cynk, żelazo, fosfor, potas, wapń, magnez, mangan, selen, miedź. W maku znajdziemy również błonnik i kwasy omega – 6.
Mleko owsiane charakteryzuje się delikatnym smakiem o wodnistej konsystencji, jednak jest bardzo sycące. Bogate jest w błonnik i kwas foliowy. Napój ten świetnie nadaje się dla wegan i osób, które nie tolerują laktozy. Mleko z płatków owsianych posiada właściwości hamujące rozwój komórek nowotworowych, jest antybakteryjne, zapobiega udarom i chorobom serca, także obniża poziom cholesterolu. Bogate jest w wapń. Posiada właściwości uspokajające. Duża zawartość żelaza znajdująca się w mleku pomocna jest przy leczeniu anemii. Mleko świetnie nadaje się do kawy, płatków śniadaniowych, koktajli, jako dodatek do wypieków, lodów, naleśników. Witaminy jakie znajdziemy w mleku owsianym to: B1, B2, B3, B6, E. Składniki mineralne to: wapń, potas, żelazo, magnez, cynk, miedź, fosfor.
Składniki jakie są potrzebne:
– 1 ½ szklanki mąki orkiszowej
– 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
– ½ łyżeczki sody oczyszczonej
– szczypta soli
– ½ szklanki erytrytolu
– 1 jajko
– ½ szklanki mleka owsianego w temperaturze pokojowej
– 70 g masła w temperaturze pokojowej
– 2 łyżki maku
– olej
Mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę połącz w misce.
W średniej misce ubij masło z erytrytolem. Następnie dodaj jajko i miksuj aż składniki się połączą. Wlej mleko i wsyp mak. Kontynuuj miksowanie. Na koniec powoli wsyp mąkę. Miksuj aż się połączą wszystkie składniki.
Rozgrzej multigril.
Płytę Takoyaki spryskaj olejem, nałóż po łyżce ciasta do każdego otworu. Smaż około 2 minut z każdej strony. Przekręć pączki za pomocą patyczka do szaszłyków.
Ciesz się smakiem zdrowych pączków każdego dnia.
Te pączki mają swój własny, zdrowy charakter i myślę, że są wspaniałą alternatywą dla tradycyjnych, ociekających tłuszczem pączków, są one znakomitą słodką przekąską dla dzieci i dorosłych. Moja rodzina je uwielbia, ja także! Może to być Twój ulubiony przepis na zdrowe pączki. Jeśli kochasz pączki i nie chcesz wykluczyć ich ze swojej diety, to ten przepis jest idealny dla Ciebie.