Kotlety z makaronu z warzywami.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Kotlety z makaronu z warzywami. Ten pyszny przepis na kotlety z makaronu z dodatkiem papryki i szczypiorku zrobi na Tobie wrażenie! Sądzę, że zgodzisz się ze mną i przyznasz mi rację, że kotlety są znakomitą propozycją na obiad. Jeśli znudziły się Tobie tradycyjne kotlety, to mam dla Ciebie idealna propozycję, kotlety wykonane z makaronu. W tej fantastyczne fuzji jest to znakomity pomysł na obiad. Są łatwe do przygotowania i smakują wspaniale.
Post sponsorowany.
A multigrill polecam z całego serca , jeśli chcesz zainwestować w zdrowie to to urządzenie JEST TYM CZEGO POTRZEBUJESZ! Kupisz je tutaj
Śniadanie, obiady, desery, przekąski, kolacje wykonasz w wielofunkcyjnym multigrillu. Sprzęt na lata i jest to opłacalna inwestycja.
Zniżka na -10% z kodem ZDROWYSTYLJOANNY
Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Witaminy jakie znajdziemy w papryce czerwonej to: A, B1, B2, B3, B6, C, E. Składniki mineralne to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, fosfor. Papryka jest warzywem niskokalorycznym, więc śmiało mogą po nią sięgnąć osoby na diecie.
Jajka do niedawna sądzono, że jajka są niezbyt zdrowe i nie powinno się ich często spożywać. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Witaminy występujące w jajku to: A, B1, B2, B6, B12, D, kwas foliowy. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod.
Składniki jakie są potrzebne:
– 200 g makaronu nitki
– 150 g chudej szynki
– ½ czerwonej papryki
– 1 jajko
– sól, pieprz
– pęczek szczypiorku
– 2 łyżki mąki
– olej do smażenia
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Szynkę pokrój w cienkie słupki,
Paprykę pokrój w małą kostkę.
Do miski przełóż wszystkie potrzebne składniki. Wymieszaj.
Rozgrzej olej i za pomocą łyżki nałóż odpowiednią ilość masy, delikatnie spłaszcz.
Smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
Podawaj na ciepło.
Co zrobisz gdy pozostanie Ci makaron? Szkoda, że przez większość czasu jest on wyrzucany. Ten przepis na kotlety z makaronem to nie tylko wykorzystanie resztek, ale także urozmaicenie menu. Co więcej, kotlety zawsze są ulubieńcem! Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku, z dodatkiem papryki, szynki i szczypioru. Chyba nie ma nikogo, kto by odmówił takiego kotleta.