Ocet jabłkowy a odchudzanie.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Ocet jabłkowy a odchudzanie. Odkąd byłam nastolatką stosowałam diety cud, zwracałam uwagę na to co i ile jem, odchudzanie było nieodłącznym elementem mojego życia. Po kilkunastu latach różnych eksperymentów przedstawiam Wam jeden z moich sprawdzonych sposobów by utrzymać piękna sylwetkę!
Dziś chcę się z Wami podzielić moim eksperymentem z octem jabłkowym. Przeczytałam kilkanaście artykułów odnośnie tego specyfiku, podchodziłam do tego dosyć sceptycznie, bo jak coś takiego może wpłynąć pozytywnie na organizm człowieka, a poza tym jak może pomóc w odchudzaniu? Postanowiłam to sprawdzić!
Obecnie piję ocet 4 miesiąc, fakt nie smakuje rewelacyjnie, ale co zdrowe przeważnie nie jest dobre. Chociaż po kilku szklankach picia octu można się przyzwyczaić do jego specyficznego smaku. Po miesiącu picia codziennie tego cudownego eliksiru widzę, że tkanka tłuszczowa ulega zmniejszeniu, apetyt się zmniejszył, również ochota na słodycze została poskromiona, poprawiła mi się przemiana materii, mam lepsze samopoczucie, poza tym nie stosuje żadnej diety, jem to co zwykle a efekty są! Faktycznie nie widać ich po tygodniu, potrzeba na to trochę czasu, poza tym nie ma efektu jojo.
Poza tym ocet posiada wiele składników mineralnych tj. potas, fosfor, wapń, sód i około 20 składników mineralnych i mikroelementów. Nie musicie wydawać dodatkowej kasy na suplementy diety. Czyż nie warto w niego zainwestować?
Ja nie żałuję i dalej kontynuuję picie octu mniam mniam.
Poniżej przedstawiam Wam tajemniczą recepturę picia octu jabłkowego na odchudzanie:
Wypijamy przed każdym posiłkiem szklankę przegotowanej wody z dodatkiem dwóch łyżeczek octu.
Ocet jabłkowy można kupić w sklepie zielarskim, ze zdrową żywnością i w niektórych sklepach spożywczych.
Ocet możemy też zrobić sami, oto przepis:
Kupujemy kilka ładnych jabłek (nie mogą być nadgniłe, poobijane) kroimy ja w małe kawałki (można też je zetrzeć lub zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa) wraz ze skórką i gniazdami. Następnie przekładamy je do słoika i zalewamy posłodzoną przegotowana wodą (1 łyżka cukru na szklankę wody). Teraz naczynie przykrywamy płótnem i odstawiamy do ciepłego pomieszczenia na 4 tygodnie, jabłuszka w tym czasie fermentują. Od czasu do czasu mieszamy je drewnianą łyżką. Po 4 tygodniach przelewamy ocet przez gazę do ciemnej butelki i trzymamy w chłodnym miejscu.
Mam nadzieje, że kuracja octowa Wam pomoże i będziecie z niej tak samo zadowoleni jak ja.
SUPER OCET JABŁKOWY!