Pierś z indyka w sosie pieczarkowym.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Pierś z indyka w sosie pieczarkowym. Dania z makaronem są jedne z moich ulubionych. Są sycące, szybko się je robi i są zdrowe. Oczywiście używam makaronu brązowego, ponieważ jest bogaty w błonnik, witaminy i minerały. Dlatego polecam go osobom dbającym o smukłą sylwetkę.
Więc do dzieła!!!
Potrzebne składniki:
– 250g pieczarek
– 4 ząbki czosnku
– 300 g piersi z indyka bądź kurczaka
– 200 ml śmietany
– Pęczek natki pietruszki
– ½ opakowania makaronu nitki
– 2 łyżki oleju kokosowego
– Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka
Pieczarki myjemy i kroimy w paseczki. W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pieczarki, gdy nam się troszkę podsmażą dodajemy pokrojony w kostkę czosnek. Smażymy chwilkę i dodajemy przyprawionego kurczaka. Smażymy ok 15 minut. Teraz dodajemy śmietanę i pokrojoną drobno pietruszkę. Chwilę jeszcze trzymamy danie na ogniu. Gotowe!
W osobnym naczyniu gotujemy makaron.
PIERŚ Z INDYKA W SOSIE PIECZARKOWYM PYCHA!