Placki bananowe z polewą kakaową z orzechami.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Placki bananowe z polewą kakaową z orzechami, to wspaniały pomysł na śniadanie bądź podwieczorek. Robi się je szybko i są bardzo sycące. Są delikatne w smaku, mocno bananowe. Najfajniejsze jest w nich to, że w swoim składzie nie mają cukru i mąki, słodycz pochodzi tylko z bananów. Śmiało mogą się nimi zajadać osoby na diecie. Placki bananowe są wyśmienite, smaczne i zdrowe.polecam gorąco.
Składniki jakie będą nam potrzebne:
– 1 banan
– 2 jajka
– 2 łyżki otrąb pszennych
– 40 g orzechów laskowych
– 2 łyżki syropu klonowego
– olej kokosowy do smażenia
Sposób wykonania ciasta bananowego:
Banana, jajka i otręby miksujemy do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni i wylewamy odrobinę ciasta i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor.
Sposób wykonania polewy do placów bananowych:
Podsmażamy orzechy na patelni. Prażone orzechy przekładamy do blendera i dodajemy kakao oraz syrop klonowy. Blendujemy do momentu uzyskania gładkiego sosu. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt gęsty dodajemy odrobinę zimnej wody i mieszamy. Gotowym sosem polewamy placki bananowe.
Wspaniały pomysł na podwieczorek. Smaczne placki bananowe bez dodatku mąki. Smaczna i zdrowa przekąska.
PYSZNE PLACKI BANANOWE Z POLEWĄ KAKAOWĄ!