Placki z cukinii.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Placki z cukinii są niskokaloryczne, szybko się je przygotowuje. Możemy je podać same bądź posmarować jogurtem naturalnym i położyć plasterek łososia. Będzie to idealna przekąska. Skorzystaj z poniższego przepisu, który Cię po prostu zachwyci! Placuszki robi się naprawdę szybko i smakują wyśmienicie.
Składniki:
– 2 cukinie
– 2 jajka
– 6 łyżek mąki pełnoziarnistej
– 3 ząbki czosnku
– ½ cebuli
– 2 łyżki jogurtu naturalnego
– Posiekany koperek, szczypiorek
– sól, pieprz
Odcinamy końce przy cukinii, następnie ścieramy ją na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy na 10-15 minut. Po upływie tego czasu odciskamy dokładnie wodę. Odsączoną cukinię wkładamy do miski. Dodajemy jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, cebulę pokrojoną w kostkę, jogurt,mąkę, przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Na rozgrzany olej układamy placuszki i smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Placuszki z cukinii można jeść na zimno i na ciepło.
SMACZNE PLACKI Z CUKINII!