Pyszne muffinki bananowe z orzechami pekan.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Pyszne muffinki bananowe z orzechami pekan. Jedne z najlepszych jakie jadłam. Najsmaczniejsze są świeżo upieczone, ale na zimno również smakują wyśmienicie. Wyglądają apetycznie, ciężko się im oprzeć. Muffiny są bezglutenowe, bezcukrowe i bez ziarenek. Są bardzo smaczne i sycące, świetnie się sprawdzą jako szybka i zdrowa przekąska. Zachęcam Was do wypróbowania.
Potrzebne nam składniki:
– 3 dojrzałe banany
– 3 jajka
– 2 szklanki mąki ryżowej
– 2 łyżki oleju kokosowego
– ½ łyżeczki soli himalajskiej
– ¾ szklanki orzechów pekan
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 2 łyżki syropu klonowego
Banany rozgniatamy widelcem i dodajemy do nich roztopiony olej kokosowy. Mieszamy. Następnie dodajemy jajka, syrop klonowy. Miksujemy by składniki nam się dobrze połączyły. Teraz dodajemy sól, proszek do pieczenia i mąkę ryżową. Dokładnie mieszamy.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i wlewamy powoli gotowe ciasto muffinkowe. Na wierzch układamy pokruszone orzechy pekan.
Pieczemy 35 minut w temperaturze 170°C.
Gotowe. Teraz znajdujemy chwilę dla siebie, robimy sobie herbatkę i delektujemy się pysznymi muffinkami. Wspaniała i zdrowa przekąska dla całej rodziny. Oczywiście orzechy pekan możemy zastąpić innymi orzechami, wybór należy do Was.
PYSZNE MUFFINKI BANANOWE Z ORZECHAMI PEKAN!