Roladki z tortilli ze szpinakiem.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Roladki z tortilli ze szpinakiem. Jeśli szukasz szybkiej przekąski, przystawki na imprezę lub inną okazję, polecam Ci ten przepis. Przygotowanie tej przekąski zajmie Ci 10 minut i nie wymaga ona ani pieczenia ani gotowania. Wystarczy, że ułożysz składniki na tortilli, zwiniesz, pokroisz i gotowe. Uwielbiam tortille pod każdą postacią, a te roladki z serkiem topionym, szpinakiem i papryką to idealna przekąska na każdy dzień tygodnia. Proste i szybkie przygotowanie rolady, zachęca do wykonania tego przepisu.
Szpinak powinien być podstawowym składnikiem zdrowej diety. Szpinak posiada dużo właściwości zdrowotnych. Liście szpinaku zwiększają masę mięśniową, regulują odkładanie się tłuszczu w organizmie, chroni przed miażdżycą, posiada właściwości antynowotworowe. Szpinak zawiera dużo magnezu dlatego powinny go jeść osoby zestresowane. Kwas foliowy, który jest w szpinaku zapobiega wadom układu nerwowego płodu. Witaminy występujące w szpinaku: A, B1, B2, B6, C, E, K, PP, kwas foliowy. Składniki mineralne jakie znajdziemy w szpinaku to: potas, magnez, żelazo, wapń, fosfor, miedź, cynk, mangan.
Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Witaminy jakie znajdziemy w papryce czerwonej to: A, B1, B2, B3, B6, C, E. Składniki mineralne to: potas, cynk, sód, wapń, żelazo, fosfor. Papryka jest warzywem niskokalorycznym, więc śmiało mogą po nią sięgnąć osoby na diecie.
Składniki jakie są potrzebne:
– 2 tortille
– trochę świeżego szpinaku
– serek topiony
– trochę papryki marynowanej
– cebula czerwona
Tortillę posmaruj kremowym serkiem.
Na całej powierzchni rozłóż liście szpinaku, paski papryki i piórka cebuli.
Całość delikatnie zwiń ciasno, aby uzyskać ciasną roladę.
Tak przygotowane roladki pokrój w grube plastry i w każdą wbij wykałaczkę, by całość trzymała się ze sobą.
Jest to niezwykła i bardzo szybka przekąska.
Te małe roladki to idealna przekąska, znakomita na wynos. Taka przystawka jest zawsze hitem, a goście będą prosili Cię o przepis. Pokochasz te małe roladki wielkości jednego kęsa, ponieważ są proste w przygotowaniu. Śmiało możesz je przygotować z wyprzedzeniem i schłodzić w lodówce. Jeśli masz ochotę na smakowitą przekąskę lub przystawkę, przygotuj te proste roladki ze szpinakiem, cebulą i papryką.