Sałatka z awokado i kapusty pekińskiej.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Sałatka z awokado i kapusty pekińskiej. Jest bardzo smaczna i zdrowa, zajadać się nią mogę cały czas. Poza tym uwielbiam sałatki, surówki, mizerię. Można je jeść do obiadu, na kolację, świetnie sprawdzają się na imprezie. Dziś podzielę się z Wami przepisem na sałatkę z awokado, serem feta i kapustą pekińska. Będziecie zachwyceni, mogę Wam to zagwarantować, że nie raz będziecie wracać do tego przepisu. Sałatka jest boska!
Składniki jakich potrzebujemy:
– ½ kapusty pekińskiej
– 1 papryka (ja użyłam słodkiej papryki)
– ½ cebuli
– 3 ząbki czosnku
– 1 awokado
– 1 opakowanie sera feta
– 5 łyżek słonecznika
– Sól, pieprz
– jogurt naturalny
Kapustę pekińską kroimy w paseczki, wkładamy do miseczki solimy i mieszamy. Odstawiamy. Do osobnej miseczki wkładamy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę, awokado, ser feta i wyciśnięty przez praskę czosnek. Następnie rozgrzewamy suchą patelnię i wsypujemy słonecznik, podsmażamy do momentu aż nam się ładnie zezłoci. Następnie przekładamy słonecznik do pokrojonych warzyw.
W rękach wyciskamy sok z kapusty pekińskiej wkładamy ją do miseczki z pozostałymi warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i dodajemy jogurt.
PYSZNA SAŁATKA Z AWOKADO!