Sałatka z jajkiem, rzodkiewką i groszkiem.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Sałatka z jajkiem, rzodkiewką i groszkiem. Sałatki to samo zdrowie, więc uwielbiam je robić. Poza tym, że są smaczne, szybko się je robi, dostarczają dużo witamin naszemu organizmowi i idealnie nadają się na przekąskę, śniadanie bądź kolację. Sałatka jest kolorowa, wygląda apetycznie, więc z wielką chęcią się ją zjada.
Dziś robimy sałatkę z jajkiem.
Składniki:
– 6 jajek organicznych lub od kur z wolnego wybiegu
– 6 rzodkiewek
– 1 puszka groszku
– 1 puszka kukurydzy
– 1/2 cebuli
– Szczypiorek
– 3 łyżki jogurtu naturalnego
– Sól, pieprz
Jajka gotujemy na twardo, obieramy je i kroimy w kostkę. Następnie kroimy rzodkiewkę, cebulę i szczypiorek, dodajemy te składniki do jajek. Odsączamy groszek i kukurydzę i również dodajemy do pozostałych składników. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy, dodajemy jogurt i gotowe.
Jestem pewna, że ta sałatka Wam zasmakuje i często będzie gościła na Waszych stołach.
PYSZNA SAŁATKA!