Smaczna i zdrowa przekąska z parówki. Parówka w cieście francuskim.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Smaczna i zdrowa przekąska z parówki. Znudziły się Wam zwykłe parówki? Potrzebujecie zmiany? Zaproponuję ciekawą alternatywę dla zwykłej paróweczki. Połączenie mięsa, kruchość i delikatność ciasta francuskiego oraz ten ser mozzarella to doskonałe połączenie trzech składników. Doskonale smakują na ciepło, a na zimno o to dobra przekąska! Poczęstuj swoich gości parówką w cieście francuskim a zauważysz, że będą zachwyceni i będą Was prosić o przepis.
Składniki potrzebne do wykonania zdrowej przekąski z parówki:
– 8 parówek (o wysokiej zawartości mięsa)
– 1 opakowanie ciasta francuskiego
– 8 plasterków sera mozzarella
Ciasto kroimy na prostokąty o długości parówki. Na tak pokrojone ciasto francuskie kładziemy plasterek sera mozzarella i parówkę. Zwijamy tak by parówka była owinięta ciastem, mocno ściskamy końce ciasta, aby w trakcie pieczenia nam się nie rozkleiło.
Następnie gotowe parówki układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy ok 25- 30 minut w temperaturze 170°C.
Idealna zdrowa, smaczna przekąska z parówki!
SZYBKO I SMACZNIE!