Sok marchwiowo-jabłkowy.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Sok marchwiowo-jabłkowy. Bardzo smaczny i zdrowy. Podzielę się z Wami wspaniałym przepisem na soki owocowo-warzywny. Nie muszę pisać, że owoce i warzywa są bardzo zdrowe, zapobiegają chorobom, wzmacniają organizm i mają bardzo dobroczynny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie.
Poniżej przedstawię Wam ciekawą kompozycję soku owocowo-warzywnego.
Składniki na sok marchwiowo-jabłkowy:
– 2 jabłka
– 3 marchewki
Jabłka zawierają takie witaminy jak: C, A, B1, B2, PP, dostarcza również takich minerałów jak potas i żelazo, w swoim składzie ma dużo błonnika roślinnego, a także pektynę (mieszanina węglowodanów występująca w ścianach komórkowych roślin).
Marchewka zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, jod, potas,. Posiada cukry- węglowodany odżywcze (sacharozę i glukozę), białko, prowitaminę A i β-karoten.
PYSZNY SOK JABŁKOWO-MARCHEWKOWY!