Witamina B17.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Witamina B17 jest owiana tajemnicą. Leczenie polegające na przyjmowaniu pestek owoców zalicza się pod medycynę alternatywną. Mimo to chętnych nie brakuje, a co najważniejsze setki osób zostało wyleczonych dzięki dostarczaniu witaminy B17 w postaci naturalnej.
Pomimo, że witamina B17 posiada cyjanek jest nieszkodliwa dla organizmu człowieka, ponieważ działa on razem z benzaldehydem w miejscu zaatakowanym przez nowotwór.
Występowanie witaminy B17:
– W PESTKACH I NASIONACH jabłek, gruszek, śliwek, wiśni, nektaryn, brzoskwiń, moreli.
– ORZECHACH nerkowce, gorzkie migdały.
– FASOLI bób, soczewica, ciecierzyca, fasola półksiężycowata, mung, ozdobna.
– NASIONA lnu, sezamu
– ZIARNACH kasz owsa, jęczmienia, brązowego ryżu, gryki, żyta, wyki, lnu, prosa.
– JAGODY prawie wszystkie dzikie jagody, aronia, jeżyny, żurawina, dziki bez, maliny i truskawki.
– TRAWY wodne trawy, alfalfa (skiełkowana), sorgo alpejskie, pszenica.
– INNE pędy bambusa.
Zapobieganie niedoborom witaminy B17:
– zjadajmy owoce w całości wraz z gniazdem nasiennym,
– jedno jądro pestki brzoskwini lub moreli uważa się za więcej niż wystarczającą ilość zapobiegania rakowi.
– umiarkowane gotowanie produktów, w których znajduje się ów witamina nie ulega zniszczeniu.
Wygraj walkę z nowotworem!