Pyszne pączki serowe.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Pyszne pączki serowe. Nie wszyscy uwielbiają gotować, ale gdy znajdziemy odpowiednią stronę z przepisami kulinarnymi, zawsze jest ochota, by przygotować coś pysznego. Trudno jest czasami zachować świeżość kulinarnej przygody, jeśli brakuje Ci nowych pomysłów i zawsze przygotowujesz to samo stare danie, które odziedziczyłaś po mamie czy babci. Dlatego warto szukać inspiracji w internecie. Ale skąd masz wiedzieć, że dana strona jest dla Ciebie, biorąc pod uwagę, że takich stron jest tysiące? Właśnie dlatego przeszukałam Internet by dostarczyć Tobie jedną z lepszych stron z przepisami. Kluczem do odwiedzenia witryny kulinarnej jest fotografia oraz przejrzystość strony internetowej. Przeglądając wiele stron internetowych z przepisami natknęłam się na znakomitą, pełną pięknych zdjęć stronę przepisy.pl
Post sponsorowany.
Strona Przepisy.pl ma sporą kolekcję fajnych i ciekawych inspiracji kulinarnych na wiele okazji. Znajdziesz tam przepisy na różnego rodzaju dania i przekąski, kuchnie świata, ciasta i desery, diety oraz wegańskie przepisy. Jest w czym wybierać i każdy znajdzie coś dla siebie.
Przepis poniżej został zaczerpnięty ze strony przepisy.pl (kliknij tutaj)
Składniki jakie będą potrzebne:
– 350 g mąki pszennej
– 300 g miękkiego twarogu półtłustego
– 3 ½ łyżki cukru
– 120 ml mleka
– 3 jajka
– 30 g masła
– 30 g drożdży
– 1 łyżeczka cynamonu
– 30 g cukru pudru
– ½ litra oleju do smażenia
Pogrzej mleko i wymieszaj je z 1 łyżeczką cukru i pokruszonymi drożdżami. Garnek przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce by drożdże wyrosły. Zajmie to około 10-15 minut.
W rondlu rozpuść masło. W misce ubij 2 jajka i 1 żółtko, dosyp resztę cukru. Miksuj do momentu aż otrzymasz jasną, puszystą masę.
Następnie dodaj stopniowo twaróg, roztopione masło, przesianą mąkę oraz wlej zaczyn. Ponownie zmiksuj ciasto za pomocą miksera. Ciasto powinno gładkie i dobrze wyrobione.
Gotowe ciasto przykryj ściereczką i przełóż w ciepłym miejscu by wyrosło. Ciasto na pączki powinno podwoić swoją objętość, może to zająć około 1 godziny.
Z wyrośniętego ciasta uformuj małe kulki.
Rozgrzej olej i smaż pączki z obu stron na złoty kolor.
Gotowe pączki układaj na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gdy pączki ostygną posyp je cukrem pudrem z dodatkiem cynamonem.
Życzę smacznego.