Sałatka z selerem konserwowym.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Sałatka z selerem konserwowym jest dość popularna i pewnie ją konsumowaliście kilka razy, mimo to podzielę się z Wami moim przepisem, ponieważ bardzo lubię ją i często gości na moim stole. Jest bardzo szybka w przygotowaniu, prosta i co ważne bardzo smaczna.
Przepisów na sałatki jest dużo. To bardzo dobrze, ponieważ za każdym razem kiedy komponujemy taką sałatkę możemy cieszyć się wyjątkowy smakiem różnorodnych warzyw. W ten sposób dostarczamy naszemu organizmowi bardzo cennych, naturalnych witamin i minerałów. Dzięki czemu jesteśmy zdrowi. A oto przecież chodzi!
Składniki potrzebne do wykonania sałatki z selerem:
– 5 jajek
– 1 słoik selera konserwowego
-1 puszka kukurydzy
-1 jedna puszka czerwonej fasoli
– pęczek rzodkiewki
– pół czerwonej cebuli
– sól, pieprz
– 3 łyżki jogurt grecki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę. Kukurydzę, fasolę i seler odcedzamy. Niteczki selera kroimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę i cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy dokładnie składniki. Dodajemy jogurt i przyprawy. Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszamy. Sałatka gotowa.
CUDNA SAŁATKA Z SELEREM KONSERWOWYM!