Sos żurawinowy z cynamonem.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Sos żurawinowy z cynamonem. Nie szukaj dalej, poniżej podaję Ci najlepszy przepis w historii na sos żurawinowy! Przygotowanie tego prostego i jednocześnie pysznego przepisu zajmie tylko 15 minut i garść składników. Sos doprawiony laską cynamonu i słodzony sokiem pomarańczowym to zdecydowanie najlepsze połączenie słodkości i cierpkości. Ten sos to idealne uzupełnienie świątecznego menu.
A w mojej kuchni zawsze z pomocą przychodzi mi blender ręczny 5 w 1, który radzi sobie nie tylko z twardymi składnikami, ale także z ciepłymi daniami. Zachęcam Cię do przeczytania opisu tego cudownego urządzenia, który polecam Ci z całego serca. Mam dla Ciebie jeszcze świąteczny prezent. Robiąc zakupu w sklepie dostajesz odemnie aż 15% zniżki z kodem ZDROWYSTYLJOANNY15
Blender ręczny SHB 6302 BK to wszechstronne i niezawodne urządzenie, idealne do różnorodnych zadań kuchennych. Zapewnia nie tylko trwałość, ale także długotrwałą wydajność. Dzięki zaawansowanej technologii Titanium QuadBlade, blender ten gwarantuje skuteczne i precyzyjne mieszanie, miksowanie i blendowanie.
Pobór mocy wynosi aż 1 200 W, co umożliwia sprawną pracę nawet z twardymi składnikami. Stal nierdzewna to kluczowy element tego blendera – stopa miksująca o długości 20 cm oraz nóż do siekania są wykonane z tego trwałego materiału, co przekłada się na łatwe czyszczenie i odporność na korozję. Płynna regulacja obrotów oraz ergonomiczny uchwyt sprawiają, że korzystanie z urządzenia jest intuicyjne i komfortowe. Dodatkowo, wyposażenie ze stali nierdzewnej nadaje się do mieszania gorących potraw, co czyni ten blender idealnym narzędziem do przygotowywania różnorodnych dań. To nie tylko efektywny, ale również elegancki sprzęt, który z pewnością spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Pełne informacje oraz specyfikację techniczną urządzenia znajdziesz pod linkiem.
Składniki jakie są potrzebne:
– ½ szklanki erytrytolu
– ½ szklanki soku z pomarańczy świeżo wyciskanego
– ¼ szklanki wody
– 250 g świeżej żurawiny
– szczypta soli
– kawałek skórki pomarańczowej
– 1 laska cynamonu
W garnku połącz sok z pomarańczy, wodę i erytrytol. Gotuj na średnim ogniu. Pamiętaj o mieszaniu.
Dodaj opłukaną żurawinę, laskę wanilii i skórkę pomarańczową. Doprowadź do wrzenia, często mieszając.
Gotuj przez około 10 minut, żurawina wypłynie na wierzch.
Pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
Wyciągnij skórkę z pomarańczy oraz laskę wanilii.
Całość zmiksuj za pomocą blendera ręcznego. Gotowy sos żurawinowy przelej do słoiczka i przechowuj w lodówce.
Sos możesz zrobić trzy dni z wyprzedzeniem.
Sos żurawinowy jest niezbędnym elementem każdego świątecznego posiłku z jednego prostego powodu – przełamuje ciężkość pozostałych dań. Jest lekko, jasno i całkiem zdrowo. Do sosu żurawinowego dodaję pomarańczę i cynamon, co naprawdę nadaje mu głębokiego smaku i lekko go słodzi. Nadal się pięknie prezentuje i utrzymuje swoją cierpkość, ale nie jest aż tak cierpki, że będziesz marszczyć usta. Sos nadaje każdemu kęsowie smaku.
Post sponsorowany.