Świąteczny warstwowy deser.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Świąteczny warstwowy deser. Jestem pewna, że w okresie świątecznym Twoja lista rzeczy do zrobienia jest długa. A co jeśli szukasz pysznego, warstwowego deseru, który wykonasz szybko? Lubię myśleć nieszablonowo o deserach i nadzieniach. Nie ma granic, jeśli chodzi o smaki deserów. Jednak pragnę zwrócić Twoją uwagę na ten cudny deser, kawałeczki pokruszonych herbatników, znakomita galaretka oraz krem z orzechów, całość tworzy naprawdę zachwycający deser. Bardzo się cieszę, że mogę się nim z Tobą podzielić.
A w mojej kuchni zawsze z pomocą przychodzi mi blender ręczny 5 w 1, który radzi sobie nie tylko z twardymi składnikami, ale także z ciepłymi daniami. Zachęcam Cię do przeczytania opisu tego cudownego urządzenia, który polecam Ci z całego serca. Mam dla Ciebie jeszcze świąteczny prezent. Robiąc zakupu w sklepie dostajesz odemnie aż 15% zniżki z kodem ZDROWYSTYLJOANNY15
Blender ręczny SHB 6302 BK to wszechstronne i niezawodne urządzenie, idealne do różnorodnych zadań kuchennych. Zapewnia nie tylko trwałość, ale także długotrwałą wydajność. Dzięki zaawansowanej technologii Titanium QuadBlade, blender ten gwarantuje skuteczne i precyzyjne mieszanie, miksowanie i blendowanie.
Pobór mocy wynosi aż 1 200 W, co umożliwia sprawną pracę nawet z twardymi składnikami. Stal nierdzewna to kluczowy element tego blendera – stopa miksująca o długości 20 cm oraz nóż do siekania są wykonane z tego trwałego materiału, co przekłada się na łatwe czyszczenie i odporność na korozję. Płynna regulacja obrotów oraz ergonomiczny uchwyt sprawiają, że korzystanie z urządzenia jest intuicyjne i komfortowe. Dodatkowo, wyposażenie ze stali nierdzewnej nadaje się do mieszania gorących potraw, co czyni ten blender idealnym narzędziem do przygotowywania różnorodnych dań. To nie tylko efektywny, ale również elegancki sprzęt, który z pewnością spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Pełne informacje oraz specyfikację techniczną urządzenia znajdziesz pod linkiem –
Składniki:
Krem:
– 100 g orzechów nerkowca
– sok z jednej cytryny
– 200 g mleczka kokosowego
– szczypta soli
– 3 łyżki erytrytolu
Ciasteczka:
– 150 g herbatników
Galaretka:
– 1 galaretka czerwona
Wierzch:
– cynamon do posypania
Orzechy nerkowca gotuj od 30 do 60 minut i pozostaw je w wodzie przez całą noc. Odcedź.
Orzechy umieść w mikserze do rozdrabniania, dodaj mleczko kokosowe, erytrytol i sok z cytryny. Przetwarzaj do momentu, aż uzyskasz gładką masę. Przełóż masę do miseczki.
Herbatniki umieścić w mikserze do rozdrabniania, miksuj aż uzyskasz drobne okruszki.
Galaretkę wykonaj według przepisu. Przelej ją do prostokątnego naczynia i umieść w lodówce. Stężałą galaretkę pokrój w kostkę.
Na spód pucharków umieść rozkruszone ciasteczka, następnie galaretkę i na koniec masę z orzechów. Ponownie ciasteczka, galaretka i krem z orzechów. Wyrównaj i posyp cynamonem.
Idealny świąteczny deser, łatwy w przygotowaniu i co ważne możesz go przygotować dzień wcześniej. Cudowny deser, który nie wymaga pieczenia. Jest on pełen słodkich smaków i kremowej konsystencji. Idealny świąteczny deser na Boże Narodzenie, Sylwestra i każdą inną okazję! Pokochasz ten niebiański deser z galaretką i orzechowym kremem. Niech te święta będą przepyszne.
Post sponsorowany.