Zdrowy baton z gryki ekspandowanej.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Zdrowy baton z gryki ekspandowanej. Ach te słodkości. Uwielbiam je! Ty pewnie też. Dlatego staram się szukać zdrowej alternatywy, by zaspokoić swój ,,głód’’ na małą słodkość.
Podzielę się z Wami wspaniałym przepisem na zdrowy baton z gryki ekspandowanej. Wiem, że teraz tego typu batony są bardzo modne, więc i ja nie odstępuję od trendów modowych w kulinariach i działam.
Składniki:
– 1/2 szklanki oleju kokosowego
– ¾ szklanki masła orzechowego
– 5 łyżek syropu klonowego
– 2 szklanki gryki ekspandowanej
– 3 łyżki kakao
Olej i masło orzechowe rozpuszczamy w garnku. Gdy nam się rozpuszczą dodajemy syrop klonowy oraz kakao. Dokładnie mieszamy. Wsypujemy grykę i jeszcze raz dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki lub innej formy. Mocno uciskamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
I w ten sposób mamy zdrowy baton, który idealnie nadaje się na drugie śniadanie bądź zdrową przekąskę.
ZDROWY BATON Z GRYKI EKSPANDOWANEJ!