Zupa warzywna.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Zupa warzywna uwielbiam ją, szczególnie latem ponieważ na upalne dni nic lepiej się nie sprawdzi jak zupa warzywna, która jest lekkostrawna, dietetyczna (dla osób które dbają o swoją figurę i wiecznie są na zdrowej diecie tak jak ja). Idealny, zdrowy obiad.
Składniki jakich potrzebujemy:
– 3 litry wody
– ½ kg piersi z indyka i porcja rosołowa
– 1 opakowanie brukselki
– 1 opakowanie mieszanki warzywnej (marchew, kalafior, brokuł)
– 1 biała część pora
– 4 ziemniaki
– natka pietruszki
– 2 łyżki śmietany
– Sól, pieprz
Nalewamy wodę do garnka, gotujemy i wkładamy porcję rosołową. Jak mięso się ugotuje wrzucamy ziemniaki i brukselkę. Po upływie 15 minut wrzucamy resztę warzyw. Jak warzywka są już miękkie w kubku mieszamy śmietanę z zimną wodą i przelewamy do garnka z zupą. Gotujemy jeszcze przez chwilkę i gotowe. Na koniec dekorujemy natką pietruszki.
SMACZNA, ZDROWA ZUPA WARZYWNA!