Muffinki z płatków owsianych i jabłka, bez mąki.

Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Muffinki z płatków owsianych i jabłka, bez mąki. Smaczne i zdrowe, nie zawierają mąki, tłuszczu i cukru, czyli nie odłożą nam się tam gdzie tego nie chcemy. Ciężko jest się im oprzeć, bo to samo zdrowie, wystarczy,że zerkniecie na listę składników jak będzie nam potrzebna, by wykonać te wspaniałe smakołyki. Więc moi drodzy bierzemy się do robienia muffinek!
Składniki jakie będą nam potrzebne:
– 1 jabłko
– 1 banana
– 2 jajka
– 250 g jogurtu greckiego
– 3 łyżki miodu
– 2 ½ szklanki płatków owsianych
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– szczypta soli himalajskiej
– 2 łyżeczki cynamonu
– ½ szklanki mleka kokosowego
– do dekoracji możemy użyć owoców mrożonych np: malin, truskawek lub orzechów, ziaren
Jajka miksujemy do momentu uzyskania piany. Dodajemy teraz jogurt grecki, ciągle miksujemy. Następnie dodajemy miód, proszek do pieczenia i cynamon. Łączymy wszystkie składniki za pomocą miksera.
Jabłko siekamy na tarce o dużych oczkach, banana ugniatamy widelcem i dodajemy do naszego ciasta. Mieszamy. Wsypujemy płatki owsiane i wlewamy mleko kokosowe. Dokładnie łączymy nasze składniki.
Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i umieszczamy w nich nasze ciasto i przyozdabiamy mrożonymi owocami lub orzechami.
Pieczemy ok 45 minut w temperaturze 170°C.
Smaczne i zdrowe muffinki. Idealna przekąska do szkoły lub pracy.
PYSZNE MUFFINKI Z PŁATKÓW OWSIANYCH I JABŁKA!