Domowe serowe chipsy z tortilli. Domowe nachos.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Domowe serowe chipsy z tortilli. Domowe nachos. Zapomnijmy o zwykłych chipsach kupionych w sklepie! Wystarczy 15 minut a sami w domu przygotujemy serowe, zdrowe chipsy z tortilli, które świetnie się sprawdzą jako przekąska przed telewizorem lub na imprezie. Niezwykle elastyczna przystawka, można ją przyrządzić z wieloma różnymi składnikami, według własnych upodobań. Idealne danie dla miłośników chipsów, zdrowsza, fit wersja nachosów! Wspaniale się komponują z guacamole!
Składniki jakie będą nam potrzebne:
– 4 tortille
– 2 łyżki oliwy
– sól
– ½ łyżeczki papryki słodkiej
– ½ łyżeczki bazylii
– ser mozzarella do posypania
Tortille kroimy na trójkąty. Przekładamy do miseczki i dodajemy resztę składników, czyli: sól, paprykę słodką, olej, bazylie. Mieszamy dokładnie, by przyprawy pokryły tortillę.
Piekarnik nastawiamy na 180°C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i układamy nachos jeden obok drugiego. Pieczemy ok 8 – 9 min. Upieczone chipsy wyciągamy i posypujemy startym serem. Ponownie wkładamy na 1 -2 minuty by ser się stopił. Chipsy gotowe. Odstawiamy do ostygnięcia. Już pokilku minutach możemy je przesypać do miski i serowoać gościom.
Chrupiące, serowe chipsy z tortilli. Ich smak i aromat zachwyca!
Więc moi drodzy, biegniemy do sklepu po potrzebne składniki i do dzieła, a po kilku chwilach będziemy się zajadach chrupiącymi nachos.