Krewetki z cukinią i papryką.
Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock
Krewetki z cukinią i papryką. Nie masz pomysłu na obiad? To znalazłeś się we właściwym miejscu! Ten przepis z krewetkami i warzywami udowadnia, że obiad nie musi być skomplikowany i zajmować dużo czasu oraz nie koniecznie musi pochłonąć dużo kasy.
Potrawę tą możesz podawać z makaronem, ryżem, kaszą bądź ziemniakami. Wszystko zależy od Waszych upodobań.
Składniki:
– 2 cukinie
– 2 czerwone papryki
– 1 opakowanie krewetek
– 2 łyżki sosu sojowego
– Olej
– 2 łyżki sezamu (do posypania)
– Sól, pieprz
– przyprawa do dań chińskich
Cukinię kroimy w podłużne pasy obieraczką do warzyw, paprykę kroimy w cieniutkie paseczki, mieszamy ze sobą i polewamy olejem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i następnie do piekarnika nastawionego na 160°C i pieczemy 10 minut.
Krewetki (ja używam mrożonych) wsypujemy do miski i polewamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy. Posypujemy je przyprawą do potraw chińskich.
Wyciągamy warzywa z piekarnika i wkładamy do nich krewetki. Wszystko dokładnie mieszamy i ponownie umieszczamy naczynie w piekarniku i zostawiamy ją tam na kolejne 15 minut.
Gotowe.
CUDOWNE KREWETKI Z PAPRYKĄ I CUKINIĄ!